24. srpna 2010

Kuřecí řízky s tajemstvím

4 porce kuřecích prsíček, 4 plátky měkkého salámu, 4 kousky sýra niva (100 g),
těstíčko : 2 dl mléka, vejce, lžíce škrobové moučky, 2-3 lžíce hladké mouky
Kuřecí prsa jemně naklepeme, a do každé uděláme zářez. Do něj vložíme plátek salámu, do kterého jsme zabalili kousek nivy. Okraje sklepneme paličkou na maso a obalíme v těstíčku. Vložíme do rozehřátého oleje a smažíme po obou stranách dozlatova. Usmažené řízky odložíme na ubrousek, který odsaje přebytečný tuk, a podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými brambory, doplníme zeleninovým salátem. Příprava těstíčka: V mléce rozšleháme žloutek, škrobovou moučku a mouku. Osolíme a nakonec  lehce vmícháme pevně ušlehaný sníh z bílků. Do těstíčka můžeme přidat jemně nastrouhaný sýr nebo na nudlička šunku.

Žádné komentáře:

Okomentovat