27. srpna 2010

Hovězí ragú s houbami

600 g hovězího masa, 100 g hub, 3 lžíce oleje, cibule, kmín, mletý pepř, tymián, sůl, lžíce rajského protlaku, 150 ml smetany, červená paprika, jarní cibulka
Hovězí maso nakrájíme na kostky. Důkladně očistěné houby nakrájíme na menší kousky. Na rozpáleném oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a maso na ní po všech stranách opečeme. Přidáme houby, okořeníme kmínem, pepřem, tymiánem a osolíme. Podle potřeby zalijeme vodou, přidáme rajský protlak, přiklopíme a dusíme asi 60 minut. Když je maso měkké, vmícháme smetanu a krátce prohřejeme. Ragú rozdělíme na talíře,ozdobíme paprikou nakrájenou na nudličky a posypeme nasekanou cibulkou. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat