23. srpna 2010

Císařské kuřecí křidélka

10 kuřecích křidélek, 2 lžíce oleje, 3 lžíce sójové omáčky, lžíce medu, lžíce sherry, lžíce čerstvého strouhaného zázvoru, stroužek česneku, 2 lžíce solamylu, 1/4 šálku krájené zelené cibulky
Bezmasou část křidélek odstřihneme (můžeme použít na polévku), ostatní omyjeme a osušíme. V porcelánové míse smícháme sójovou omáčku, med, sherry, část zázvoru a rozetřený česnek. Do připravené marinády namočíme křidélka, přikryjeme je a dáme na hodinu do chladničky. Občas promícháme. Křidélka vyjmeme, obalíme je ve škrobové moučce a na rozpáleném ohni opekáme asi 5-8 minut. Přebytečný tuk slijeme, křidélka vrátíme na pánev, přilijeme marinádu a vlažnou vodou, přikryjeme a na mírném ohni dusíme doměkka. Často mícháme. Hotová křidélka odstavíme, přimícháme zbylý zázvor a jemně nakrájenou zelenou cibulku.

Žádné komentáře:

Okomentovat