25. srpna 2010

Pikantní kuřecí medailonky na česneku

2 kuřecí řízky, bílá paprika (pálivá), vývar z 1/2 kostky masoxu, 3 stroužky česneku, 30 g másla, sojová omáčka, pepř, 1 dl bílého vína
Kuřecí řízky naklepeme, opepříme, potřeme rozlisovaným nebo rozetřeným česnekem, zakápneme sojovou omáčkou a necháme chvíli stát. Mezitím pokrájíme papriku na kolečka, připravíme vývar a necháme rozpálit máslo na pánvi. Přichystané maso na másle zprudka po obou stranách opečeme, zalijeme vývarem, přidáme pokrájenou papriku, přilejeme víno, přiklopíme a necháme cca 10 min. dusit. Dochutíme solí a pepřem, ev. tabaskem. Podáváme s bramborovou kaší, či jinak upravenými brambory (opečené, hranolky, krokety...).

Žádné komentáře:

Okomentovat