25. srpna 2010

Palačinky a la enchilados

0,5 l mléka, 2 vajíčka, hladká mouka, kuřecí prsíčka, pórek, cibule, sůl, sójová omáčka, máslo, olej, strouhaný sýr, tatarská omáčka
Nejprve připravíme těsto na palačinky. Na rozehřátém másle připravíme dostatečný počet palačinek. Na 4 porce alespoň 8. Doba přípravy cca 30 minut.Na jiné pánvi připravujeme orestovaná kuřecí prsíčka na oleji. K prsíčkům přidáme těsně před závěrem na drobno nakrájenou cibuli a pórek. Zalijeme sójovou omáčkou. Doba přípravy cca 30 minut.Do připravených palačinek zabalíme hotovou, trochu vychladlou kuřecí směs. Takto připravené palačinky a la enchilados naskládáme do předem vytřeného pekáče, zasypeme silnou vrstvou nastrouhaného sýru a necháme zapéct, dokud sýr na povrchu nezezlátne. Při teplotě 150°C  asi 10 - 15 minut.Podáváme ještě horké s tatarskou omáčkou (případně kečupem). Při přípravě oblohy se přirozeně fantazii meze nekladou.

Žádné komentáře:

Okomentovat