25. srpna 2010

Pikantní čínské vepřové nudle

1/2 kg libové vepřové kýty, kávová lžička pepře, 3 kávové lžičky soli, 2 vajíčka, 4 polévkové lžíce oleje, 3 kávové lžičky magi, kávová lžička worchestrové omáčky, 2 kávové lžičky kari, 2 kávové lžičky chilli, velká cibule
Maso nakrájíme na tenké nudličky( asi 3 cm ), cibuli nakrájíme na drobné kousky, v míse odpovídající velikosti smícháme postupně se všemi výše popsanými ingrediencemi. Před samotnou tepelnou úpravou je nutné nechat směs uležet ( nejméně 4 hodiny ), ideální je směs připravit večer, uzavřít do sklenice a dát do chladničky. Před přípravou rozpálíme pánev s troškou oleje ( není nutný, protože olej je již ve směsi ) a na pánvi opékáme nudličky asi 10-15 minut ( je možno přidat oříšky atd ). Ihned podáváme. Jako přílohu podáváme rýži.

Žádné komentáře:

Okomentovat