24. srpna 2010

Kuřecí salát

kuře (ještě lépe slepici), 3 cibule, pár kuliček pepře, nové koření , několik bobkových listů, tatarská omáčka Hellmans (hořčicová), cukr, sůl, ocet (citron), příp. hořčice, 2-3 nakrájená jablka, 6 větších kyselých okurek, 5-10 dkg oloupaných a nasekaných mandlí, šlehačka
Celé kuře uvaříme ve slané vodě s cibulí a kořením. Po vychlazení obereme a nakrájíme. Tatarskou omáčku ochutíme cukrem, solí, octem a příp. hořčicí, přidáme nakrájená jablka, kyselé okurky, maso a mandle, vše zamícháme. Nakonec vmícháme téměř celou ušlehanou šlehačku. Pro pikantnější chuť můžeme přidat jemně nakrájenou cibuli a mletý pepř.

Žádné komentáře:

Okomentovat