27. srpna 2010

Dobrota na ruský spusob

750 g očištěného candáta, 100 g másla, 50 g cibule, bobkový list, celý pepř, 2,5 dl bílého vína, žloutek, lžíce rajčatového protlaku, lžíce hladké mouky, 1/2 citrónu, lžíce kaviáru, 5 dl smetany, sůl
Na másle osmahneme drobně krájenou cibuli, bobkový list, pepř, přidáme osolené porce candáta a zvolna opečeme po všech stranách, zalijeme bílým vínem a podusíme. Pečeného candáta vyjmeme, základ zaprášíme moukou, osmahneme, přidáme rajčatový protlak, trochu vývaru, povaříme a procedíme. Do procezené omáčky přidáme smetanu s rozšlehaným žloutkem, prohřejeme a vložíme opečeného candáta. Při podávání jednotlivé porce zdobíme kolečkem citrónu s kaviárem.

Žádné komentáře:

Okomentovat