24. srpna 2010

Kuřecí prsa s ořechovou nádivkou

4 kuřecí prsa (800 g), 200 g nasekaných ořechů, 50 g slaniny, 1/4 veky, 2 vejce, 150 g mléka, 2 lžíce nasekané petrželky, 4 lžíce hladké mouky, sůl, pepř, oregano, 2 lžíce másla

Nejprve si připravíme nádivku. Veku nakrájíme na kousky, namočíme do mléka a necháme nasáknout. Slaninu rozkrájíme na drobné kostičky. Nasáklou veku jemně vymačkáme a přidáme k ní slaninu, vejce, nasekanou petrželku, hladkou mouku a nasekané ořechy. Směs dochutíme solí a oreganem a důkladně promícháme. Kuřecí prsa pečlivě opláchneme a osušíme. Tesně pod kůží maso podélně nařízneme. Vzniklou kapsu naplníme ořechovou nádivkou. Aby nádivka při pečení nevytékala, uzavřeme kapsu dobře párátkem. Připravené maso vložíme do pekáčku, lehce podlijeme vodou a přidáme máslo. Pečeme ve vyhřáté troubě při 220 st. dozlatova. Během pečení maso podle potřeby podléváme a přeléváme vypečenou šťávou. Hotová prsa servírujeme nakrájená na plátky, aby vynikla nádivka. Jako přílohu podáváme vařené brambory.

Žádné komentáře:

Okomentovat