27. srpna 2010

Hovězí plátky na pivě

1 kg hoveziho masa, 1 svetle pivo, 3 cibule, 3 mrkve, 1 polévkova lzice mouky, 3 polévkové lzice oleje, svazecek tymianu, bobkového listu a petrzelové nate, sul, pepr
Cibule oloupeme a nakrajime na drobno. Mrkve ocistime a nakrajime na tenka kolecka. Maso nakrajime na kostky asi 2 cm. Predehrejeme troubu - termostat na 5 (asi 150°C). Mezitim osmazime v oleji na panvi, do zlatova po vsech stranach, kosticky masa poprasené moukou a poté je vyndame a nechame okapat.Dale osmazime na panvi cibulku a mrkev ( asi 3 min).Do nadoby na peceni dame osmazené maso,pivo, svazecek koreni,sul, pepr a dame do predehrate trouby asi tak na 1-1 1/2 hodiny podusit. Podle potreby dochutime a podavame s varenymi brambory.

Žádné komentáře:

Okomentovat