24. srpna 2010

Kuřecí roláda s debrecinkou

kuře, 20-30 dkg debrecínky nebo ramínka (nakrájené na plátky), hořčice plnotučná, vegeta, mletý kmín, pepř, příp. sůl a koření na kuře, mletá červená paprika, 5 vajec, sádlo, 1/8 másla,čerstvá červená paprika, případně žlutá a zelená, (nebo nakládaná kapie v oleji) houby, játra

Na sádle usmažíme bez soli 5 vajec a necháme vychladnout. Vykostíme kuře tak, abychom měli jeden kus masa (bez proříznutí) ! Na místech, kde je víc masa (prsa, stehna) odkrájíme maso a přidáme na místa (záda), kde je ho méně. Z kostí a kořenové zeleniny uvaříme polévku. Nachystáme si na sebe 2 kusy alobalu-cca 50 cm, který potřeme řádně máslem. (kdybychom dali roládu jen na jeden ks, většinou praskne a šťáva vyteče v 90% tech na plech). Maso potřeme plnotučnou hořčicí, posypeme Vegetou, příp. kuřecí kořeněnou směsí, naskládáme debrecínku, na ni dáme smažená vejce, příp. další ingredience a stočíme v roládu tak, že začneme stáčet maso směrem ke krku, (tzn., že pravé stehno máme vpravo a levé vlevo). Roládu přeneseme na alobal, mírně pokmínujeme mletým kmínem, vršek posypeme mletou sladkou paprikou a naskládáme plátky másla. Alobal lehce ze všech stran pouzavíráme tak, aby nebyl na těsno. Před ukončením pečení mírně pootevřeme vršek podél, abychom dostali ještě křupavou kůrku. V tom případě je třeba malinko podlít šálkem vody (přišli bychom o šťávu, která by se vypekla). Podáváme s bramborovou kaší, vařenými bramborami případně s rýží. 

Žádné komentáře:

Okomentovat