24. srpna 2010

Kuřecí roláda s tomatovou salsou

4 kuřecí plátky, 3 polévkové lžíce balkánského sýra v kostkách, 4 kousky chřestu, sůl, mletý pepř
tomatová salsa : 4 velká rajská jablka, 8 černých oliv (je možno je vynechat), 2 dl silné,nebo sladké chilli omáčky

Tomatová salsa: Rajská jablka nařízneme křížem na vrchní straně a na 10 vteřin je potopíme do vařící vody. Poté je studenou vodou schladíme a oloupeme. Rozřízneme je na čtvrtky a zbavíme semen. Poté je nakrájíme na menší kousky. Olivy nakrájíme na kroužky a vše smícháme s chilli omáčkou. Připravíme si bylinkovou marinádu a tomatovou Salsu. 3 kuřecí plátky naklepeme asi na 1/2 cm, čtvrtý nakrájíme na 4 proužky a vše dáme marinovat do bylinkové marinády na 1 hodinu, když máme čas marinujeme déle. Marinované plátky vyjmeme,rozdrolíme ne ně balkánský sýr,osolíme a opepříme. Z tomatové Salsy vybereme pár kousků rajčat a poklademe je na plátky.Plátky zavineme a sepneme párátky. Závitky opečeme na pánvi a pak je dáme na 20 minut péci do trouby při 200°C. Dolní konce chřestů oloupeme a chřesty ovineme proužky kuřecího masa,které zajistíme párátky.Na pánvi pečeme do růžova.Podáváme s tomatovou Salsou.Jako přílohu podáváme brambory pečené na bylinkovém másle.

Žádné komentáře:

Okomentovat