Maso zbavíme přebytečného tuku a ostrým nožem do něj uděláme 5 hlubokých příčných zářezů. V misce smícháme mandle, olivy a skořici.Do zářezů lžící napěchujeme mandlovou směs a maso svážeme provázkem jako rolku.V kastrolu rozehřejeme olej a při střední teplotě opékáme maso 3-4 minuty, až rovnoměrně zhnědne. Přilijeme směs vína, vývaru a rajčatového protlaku. Podle chuti osolíme. Zvolna uvedeme do varu, zakryjeme a dusíme asi 1 1/2 hodiny, až je maso měkké. Během dušení rolku obracíme. Maso vyjmeme z kastrolu, odložíme a zykryjeme alobalem, aby zůstalo teplé, než připravíme omáčku. Tekutinu uvedeme do varu a vaříme nezakrytou alespoň 10 minut, až omáčka zhoustne. Maso podáváme nakrájené na širší plátky přelité
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
27. srpna 2010
Dušené hovězí po španělsky
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat