25. srpna 2010

Orientální kuře

kuře, kukuřičný škrob, sojová omáčka, olej, směs orietálního koření, mražená čínská zeleninová směs
Kuře vykostíme, maso nakrájíme na menší kostičky (zbytek můžeme použít na polévku). Kostičky masa dáme do misky, zalijeme lžící oleje, dvěma lžícemi sojové omáčky, zasypeme dvěma lžícemi kukuřičného škrobu, přidáme lžičku orientálního koření, zamícháme a necháme odstát, nejlépe přes noc.Rozpálíme velkou pánev s trochou oleje a maso zprudka opečeme (3-4min). Na závěr přidáme trochu vody či vývaru a sojovou omáčku a povaříme. Lze přidat i kečup.Maso odložíme do misky a na pánvi si opražíme zeleninovou směs. Když zelenina změkne, přidáme maso a promícháme.Podáváme s rýží nebo pečivem. Použitím různého druhu koření, zeleniny a příloh získáte pokaždé trochu jinou pochoutku.

Žádné komentáře:

Okomentovat