24. srpna 2010

Kuřecí ragú

30 dkg kuřecí maso, 20 dkg šunkový salám, 4 dl bílé víno, sterilované žampiony, strouhaný sýr, máslo, hladká mouka, sůl, pepř mletý bílý, citron, muškátový oříšek
Kuřecí maso dáme vařit a mezitím si připravíme do misky na jemno nakrájený salám, žampiony,trochu sýra. Okořeníme strouhaným muškátovým oříškem, přidáme dle chuti pepř,sůl trochu citr.šťávy,a zalejeme polovinou bílého vína, promícháme a dáme na chvíli do lednice odležet. Mezitím si rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku,trochu vývaru, trochu mléka a zbytek bílého vína.Do vzniklé hmoty(bešamelu) vmícháme na jemno nakrájené kuřecí maso, naloženou směs z lednice a krátce povaříme. Konzistence by měla být tužší kašovitá. Dochutíme dle potřeby. Porci vložíme do keramické mušličky, posypeme strouhaným sýrem a dáme na cca 10 minut zapéci do trouby.Ozdobíme petržrlkou a plátkem citronu. Jako přílohu podáváme pečené tousty.

Žádné komentáře:

Okomentovat