24. srpna 2010

Kuřecí prsa s bramborami

500 g kuřecí prsa, 3 ks větší cibule, 20 dkg čerstvých žampiónů, tvrdý sýr, rajčata, kyselé okurky, hořčice plnot. nebo lépe dijón, čerstvá feferonka, tymián, bazalka, 2 palice česnek
Do pekáčku vymazaného máslem vložíme na plátky nakrájenou cibuli, na ní vložíme pokrájené žampiony, na plátky česnek, rajčata, okurky a rozsekanou feferonu. Přidáme lístečky bazalky a tymiánu. Plátky masa rozklepeme posolíme a potřeme hořčicí a posypeme čerstvě drceným zeleným pepřem. Vložíme do pekáčku a zasypeme strouhaným sýrem. Navrch opět přidáme plátky másla a nakonec vyrovnáme na plátky nakrájené  a osolené brambory. Poté přikryjeme vrchním pekáčem a v troubě pečeme na asi 200°C. Po 25 min. vyndáme a výpekem poléváme brambory. Vrátíme do trouby a pečeme. Na konci přípravy, před podáváním, na brambory nasypeme jemně sekanou čerstvou petrželku.

Žádné komentáře:

Okomentovat