23. srpna 2010

Pečeně na slanině

vepřová játra, 20 dkg slaniny, 3 rajčata bez slupek, 4 stroužky česneku, cibulka, oregáno, pepř sůl, adžika
Nakrájíme si játra na slabé plátky, opepříme a posypeme moukou. Rozžhavíme si pánev a játra jemně osmahneme.Mezitím si nakrájíme slaninu, kterou dáme zatím do Wok pánve s cibulkou osmahnout (bez oleje) slanina pustí šťávičku.přidáme na kousky nakrájená rajčata sůl,oregáno česnek a trochu podlijeme. Necháme vařit pod pokličkou zahustíme a postupně přidáváme osmahnutá játra která necháme ještě v podusit v omáčce. Můžem zakapat trochou kečupu nebo sojovkou.
Podává se s rýží nebo s hranolkama.

Žádné komentáře:

Okomentovat