24. července 2016

Lasagne s jablky

500 g mletého masa, 100 g slaniny, 12 předvařených lasagní, cibuli, 2 stonky řapíkatého celeru, 2 lžíce oleje, majoránku, rozmarýn, 125 ml jablečné šťávy a vývaru, 500 g oloupaných rajčat, pepř, sůl, 60 g mouky a másla, 3/4 l mléka, muškátový oříšek, 3 jablka, 150 g mozzarelly v plátcích, 100 g strouhaného ementálu
Slaninu, cibuli a celer nakrájíme na kostičky. slaninu rozškvaříme na rozpáleném oleji a cibuli s celerem na něm osmahneme. Přidáme maso a za stálého míchání vidličkou opékáme, až začne dostávat kůrku. Pak maso ochutíme sušenými bylinkami, přilijeme jablečnou šťávu, vývar a rozmačkaná rajčata, osolíme, opepříme a vše promícháme. V nezakrytém kastrolu zvolna dusíme na mírném ohni 10 minut. Na rozpuštěném másle osmahneme mouku a do jíšky vmícháme mléko. Na velmi mírném ohni necháme asi 10 min. povařit. Bešamelovou omáčku ještě osolíme a okořeníme pepřem a špetkou muškátu. Jablka oloupeme, zbavíme jadřince a nastrouháme na plátky. Troubu předehřejeme na 200°C. Do vymaštěné zapékací mísy dáme vrstvu lasagní a jablek, na ně rozložíme maso a přelijeme bešamelem. Vrchní vrstvu musí tvořit lasagne, poklademe a posypeme sýrem a zapečeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat