29. července 2016

Capuccino rezy

testo - 100 g kvalitni horke cokolady/nasekat/, 6 pl masla, 1 pl prasku ekspreso /nebo rozpustene kavy v 1/2 pl varici vody/, 3/4 hrnicku cukru, vanilkovy cukr, 2 vejce, 1/2 hrnicku pol. mouky, spetka soli, 1/2 hrnicku nasekanych vlasskych orechu
krem - 100 g zerve, 3 pl masla, 3/4 hrnicku mouc. cukru, vanil.cukr, 1/2 cl skorice
cokoladova poleva - 85 g horke cokolady, 1 pl masla, 1/4 hrnicku slehacky, 2 1/4 cl espressa s 1/2 pl horke vody

Troubu predehrejeme na 180 stupnu, ctvercovou formu cca 20x20 cm vymazeme a vysypeme moukou.Ve vodni lazni zahrivame cokoladu, maslo a kavu, michame az se spoji v hladkou hmotu.Pridame cukr a vanilkovy cukr, slehame a po jednom pridavame vejce, dokud neni hmota hladka a leskla. Nakonec zlehka vmichame prosatou mouku a orechy. Peceme cca 22-25 minut.
Krem - vsechny suroviny dukladne vyslehame, naneseme na vychladly korpus a dame alespon na 1 hodinu do lednice.
Poleva - vsechny ingredience zahrivame ve vodni lazni, michame, az se spoji v hladkou hmotu, nechame vychladnout do pokojove teploty, pak lehce rozetreme na povrch moucniku a nechame nejmene 3 hodiny v lednici. Pak ihned krajime na rezy. 

Žádné komentáře:

Okomentovat