28. července 2016

Rýnský koláč

1 hrnek hladké mouky, vanilkový cukr, 3 lžíce cukru, rovnou lžičku kypřícího prášku do pečiva, 1/3 másla
náplň: 2 tvarohy, 6 lžic cukru, vanilkový cukr, 4 vejce, šťávu ze 2 citronů, hrnek mléka, rozinky
Ze všech surovin vypracujeme těsto, které v mikrotenovém sáčku uložíme na den do lednice. Vymažeme dortovou formu, vyplníme ji těstem a pouze zapečeme. Nedopečené těsto potřeme tvarohovou náplní a v mírně vyhřáté troubě dopékáme ještě asi hodinu.
Náplň: Ve šlehači ušleháme tvaroh se žloutky, cukrem, vanilkovým cukrem, mlékem, citr. šťávou, přidáme sníh z bílků a lehce zamícháme, nakonec přidáme rozinky.

Žádné komentáře:

Okomentovat