30. července 2016

Kuřecí čtvrtky s ananasovou salsou

4 kuřecí čtvrtky (pokud možno Bio),citrón,olivový olej,200 ml ostrého kečupu,100 ml medu,50 ml rumu,2 sušené chilli papričky,1 ananasový kompot,lžíce koriandrové natě,limetka,lžíce cukru,lžička strouhaného zázvoru,pepř
Smícháme med, kečup, rum a chilli papričky. Kuřecí čtvrtky potřeme citrónovou šťávou a vložíme do pekáče vymaštěného olivovým olejem. Kuře potřeme trochou kečupové směsi a pečeme asi 50 minut. Každých 10 minut potíráme směsí z kečupu.
Salsu připravíme z drceného ananasu, který promícháme s koriandrem, šťávou z limetky, zázvorem, cukrem a pepřem. Upečené kuřecí čtvrtky obložíme ananasovou salsou.Podáváme s pyré z černých fazolí.

Žádné komentáře:

Okomentovat