29. července 2016

Škótsky Shotbread

500 g másla, 350 g hladké mouky, 150 g kukuřičné mouky, 350 g cukru, hnědý cukr na obalení
Máslo a cukr zpracujeme do hmoty, vmícháme prosátou mouku a vypracujeme hmotu, kterou rozdělíme na 4 díly. Z těch pak vytvoříme válečky o průměru cca 4 cm, obalíme v hnědém cukru a zabalíme do potravinářské folie. Dáme na 30 min. do lednice ztuhnout nebo mužeme na dlouhou dobu uložit do mrazáku. Ztuhlé, ale ne zmrzlé válečky krájíme na plátky cca 1,5 cm silné, dáme na pečící folii nebo papír a pečeme v troubě při teplotě 170 stupňů asi 15 minut. necháme vychladnout a podáváme ke kávě nebo samostatně.

Žádné komentáře:

Okomentovat