30. července 2016

Pohanka se slaninou

300 g pohankových krup, sul, cibuli, 3 stroužky česneku, 200 g anglické slaniny, 2 lžíce oleje, 200 g brynzy, mletý černý pepř, 4 lžíce nasekané řeřichy
Pohanku dukladně propláchneme studenou vodou. Zalijeme ji 450 ml vody, osolíme, přiklopíme a krátce, 3 minuty povaříme. Pak hrnec vložíme pod peřinu a pohanku necháme 30 minut bobtnat. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nasekáme nadrobno a česnek prolisujeme. 120 g slaniny nakrájíme na kostičky, zbylou na plátky. V hluboké pánvi rozpálíme olej a vyškvaříme na něm kostičky slaniny. Přidáme cibuli i česnek a orestujeme je. Vmícháme nabobtnalou pohanku a necháme ji prohřát. K této směsi přidáme rozdrobenou brynzu, sul, pepř a odstavíme. Plátky slaniny opečeme na pánvičce dozlatova a doplníme jí každou porci pohanky. Na závěr posypeme sekanými bylinkami.

Žádné komentáře:

Okomentovat