28. července 2016

Citrónová pěna s ovocem

4 žloutky,5 lžic moučkového cukru,kůra z poloviny citronu, jemně nastrouhaná,8 lžic citronové šťávy, asi 100 ml,400 ml 33% smetany na šlehání,4 lžíce pokrájeného ovoce na ozdobu (broskve, pomeranč apod.),1 lžíce nesolených pistáciových oříšků, pokrájených,pár lístků máty na ozdobu,4 lžíce šlehačky na ozdobu
Žloutky s cukrem vyšleháme v misce do pěny, přendáme na hrnec s vroucí vodou, přidáme citrónovou šťávu a kůru a šleháme ve vodní lázni přibližně 8–10 minut až do zhoustnutí. Misku vyjmeme z vodní lázně a šleháme dále až do vychladnutí.Ušleháme smetanu a vmícháme ji do citróno-vaječné hmoty. Směs ihned rozdělíme do čtyř skleniček a pěnu dáme ztuhnout do lednice.

Žádné komentáře:

Okomentovat