28. července 2016

Banánové suflé

4 bílky, špetka soli, 12 dkg cukru, balíček vanilkového cukru, lžička škrobové moučky, likérová sklenka ořechového likéřu, 2 banány, lžička citrónové šťávy, lžíce meruňkové zavařeniny

Z bílku se špetkou soli ušleháme tuhý sníh, do kterého zašleháme cukr, vanilkový cukr a škrobovou moučku. Nakonec vmícháme likér. Oloupané banány po délce rozkrojíme a pokapeme citrónovou šťávou. Misku vymažeme máslem a vysypeme krystalovým cukrem. Připravenou formu naplníme ušlehaným ochuceným sněhem, poklademe kousky banánu a v dobře vyhřáté troubě pečeme 20 minut. Krátce před dopečením povrch moučníku ozdobíme trochu zředěnou meruňkovou zavařeninou, dopečeme a ihned po upečení podávame.

Žádné komentáře:

Okomentovat