30. července 2016

Kuřecí prsa na pivu

4 kuřecí prsa, černé pivo,hrubá kremžská hořčice,máslo,ostrý kečup,sojová omáčka,smetana,sůl,pepř,hladká mouka,příloha chléb
 
Kuřecí prsa rozkrojíme podélně a jemně naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Připravené maso zprudka osmažíme, stejně jako klasický řízek dozlatova. Připravíme přeliv – černé pivo nalijeme do rendlíku, přidáme kousek másla, ohřejeme, přivedeme k varu, přidáme lžičku hořčice, lžíci kečupu, trochu sojové omáčky a smetanu, znovu celé uvedeme do varu, když se začne jemně vařit, sundáme z plotny. Kuřecí řízečky nandáme na talíř, pivním přelivem je přelijeme a podáváme s chlebem.

Žádné komentáře:

Okomentovat