29. července 2016

Rakušanky-recept

200 g mletých ořechů, 200 g moučkového cukru, 3 bílky
Náplň: 150 g piškotových drobečků, 50 g másla, punč, několik lžic moučkového cukru podle chuti
Z bílků ušleháme sníh, vešleháme do něj cukr a vmícháme ořechy. Na slabě vymaštěný plech nebo na plech vyložený pečícím papírem děláme lžičkou ploché kopečky. Upečeme v mírně předehřáté troubě. Vlažné sundáme z plechu, necháme vychladit a spojíme náplní. Slepené pokapeme čokoládou. Na náplň polijeme umleté piškoty punčem, máslo utřeme s cukrem do pěny a vmícháme do něj namočené pikoty. Promícháme, necháme odpočinout a slepujeme pečivo.

Žádné komentáře:

Okomentovat