28. července 2016

Jahodový dort se šlehačkou

5 vajec, ve váze 5 vajec cukru, ve váze 4 vajec polohrubé mouky
Na ozdobu: 1/2 šlehačky, krabice sterilovaných jahod, trochu práškového cukru

Celá vejce a cukr třeme do pěny, postupně přidáme mouku a ještě chvíli třeme. Na dva plechy připravíme dvě a dvě kolečka z pergamenového papíru, poprášíme je moukou a rozprostřeme na ně těsto. Upečeme ve středně teplé troubě do ružova. Ještě teplé je sejmeme s papíru. Ušleháme šlehačku a osladíme. Každý plát potřeme šlehačkou, poklademe okapanými jahodami, poslední vrchní plát potřeme ozdobně šlehačkou, poklademe ozdobně jahodami a mužeme je ještě posypat strouhanými mandelami. Dort dáme dobře vychladit.

Žádné komentáře:

Okomentovat