28. července 2016

Jogurtový krém s borůvkami

500 ml hustého bílého jogurtu, smetanového,2 lžíce medu,350–400 g borůvek,1–2 lžíce přírodního cukru,1 vanilkový cukr,4 oblíbené sušenky nebo cukrářské piškoty,4 lžíce ušlehané šlehačky,lístky máty nebo květů na ozdobu
Sušenky vložte do mikrotenového sáčku a rozdrťte je na větší kousky. Jogurt prošlehejte s tekutým medem. Dvě třetiny borůvek rozmačkejte s oběma druhy cukru.Na dno sklenic dejte část celých borůvek (pár kuliček si nechte na ozdobu), zakryjte trochou jogurtu, a vrstvěte jogurt a pomačkané borůvky a kousky sušenek. Zakončete jogurtem, povrch ozdobte kopečkem ušlehané smetany a přelijte šťávou z pomačkaných borůvek. Dozdobte celými kuličkami, popřípadě jedlými květy nebo lístky máty.

Žádné komentáře:

Okomentovat