28. července 2016

Jablečné palačinky s tvarohom

50 g hladké mouky, 2 vejce, 250 g mléka, špetku cukru a soli, 4 jablka, 2 lžíce citr. šťávy, 2 lžíce medu, mletou skořici, lžíci oleje, 150 g šlehaného tvarohu, moučkový cukr
Vejce rozšleháme s cukrem, solí a trochou mléka a střídavě přidáváme prosátou mouku a mléko. Metlou vypracujeme hladké lité těsto a necháme 10 minut v chladničce odpočinout. Mezitím oloupeme jablka, rozkrojíme na čtvrtky a odstraníme jadřince. Nakrájíme na jemné hranolky a přelijeme citr. šťávou s medem a skořicí. Na pánvi postupně na oleji upečeme 4 palačinky, potřeme je tvarohem. Na polovinu každé z nich rozdělíme jablka, přiklopíme druhou polovinu a posypeme cukrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat