28. července 2016

Oříškové muffiny s boruvkami a drobenkou

Na drobenku: 40 g praskoveho cukru, 40 g hladke mouky, 1/4 lzicky mlete skorice, 20 g rozpusteneho masla
Na muffiny: 250 g hladke mouky, 175 g jemneho hnedeho cukru, 3 a 1/2 lzicky prasku do peciva, 1/4 lzicky soli, 1 lzicka mlete skorice, 2 rozslehana vejce, 175 ml mleka, 100 ml slunecnicoveho oleje, 100 g mrazenyh boruve, 100 g hrube nasekanych vlasskych orechu

Nejprv si udelame drobenku. Do misky dame cukr, mouku a skorici, pridame rozpustene maslo a peclive rozmichame vidlickou.
Pripravime si papirove kalisky na muffiny o obsahu 150 ml. Do misy dame mouku, cukr, prasek do peciva, sul a skorici, dobre promichame a uprostred vytvorime dulek. Utreme vejce, mleko a olej a vlijeme do pripraveneho dulku. Michame, dokud nevznikne hladke testo.Pridame boruvky, orechy a opatrne promichame velkou lzici. Kalisky naplnime testem a posypeme drobenkou. Peceme v troube pri teplote 200 stupnov po dobu 20 az 25 minut nebo dokud muffiny nezezlatnou a nejsou propecene. Po upeceni premistime muffiy i s kalisky na kovovou mrizku a nechame 10 minut chladnout. Podavame jeste teple.

Žádné komentáře:

Okomentovat