28. července 2016

Bramborové vdolky s kakaem

0,5 kg brambor, 2 vejce, 3 dkg kvasnic, trochu soli, polohrubou mouku, kakao,moučkový cukr, olej na smažení

Uvaříme 0,5 kg brambor ve slupce. Po vychladnutí je oloupeme a jemně nastrouháme do mísy. Ve hmotě uděláme důlek ve kterém připravíme kvásek asi z 3 dkg kvasnic a vlažné vody. Po vykynutí přidáme 5 dkg cukru, 2 vejce, sůl, polohrubou mouku (přidáváme podle potřeby) a zaděláme těsto tak, aby bylo vláčné a necháme zase asi 15 minut vykynout. Po vykynutí vyválíme plát asi 1 cm silný a vykrajujeme kolečka (1/4 l hrnek - asi 6 cm průměr), které po obou stranách smažíme na oleji. Ještě vlažné je potom obalujeme v kakau smíchaném s moučkovým cukrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat