30. července 2016

Vepřová pečeně, knedlík a zelí na modro

4 vepřové kotlety,tuk na smažení,6 cibulí,sušené houby,1 brambora, paprika,sůl,300 g kysaného červeného zelí,lžíce hladké mouky,kmín,ocet,cukr,jablko,potravinářské barvivo – modré,600 g hrubé mouky,½ l mléka,2 vaječné žloutky,4 housky

Kotlety na okraji nařízneme a naklepeme. Posolíme je a lehce je obalíme v mouce. Na rozehřátém tuku je opečeme po obou stranách do červena. Maso odsuneme stranou a do tuku vložíme jemně nakrájenou cibuli. Jakmile zpění přihrneme maso. Pak je podlijeme přidáme sušené houby a dusíme za občasného podlévání do měkka.Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na tuku. Přidáme zelí, nastrouhané jablko a sůl. Podlijeme a dusíme. Zahustíme strouhanou syrovou bramborou, promícháme a ještě dusíme. Ochutíme cukrem a octem. Knedlíky připravíme obvyklým způsobem. Do těsta přidáme potravinářské barvivo.

Žádné komentáře:

Okomentovat