28. července 2016

Pečená jablka s vinným krémem

50 g lískových oříšků, 50g změklého másla, balíček vanilk. cukru, 40 g cukru,skořici, lžíci rumu, 4 jablka
vinný krém: vejce, žloutek, lžíci solamylu, šťávu z 1/2 citronu, lžíci cukru, 0,35 l bílého vína
Oříšky nahrubo nasekáme, utřeme s máslem a vanilkovým cukrem a dochutíme skořicí a rumem. Z jablek hodně zeširoka vykrojíme jadřince, hmotou jablka naplníme, urovnáme do mísy a přikryté pečeme 4 min., pak další 4 min. na poloviční výkon a necháme přiklopená. Do nádoby dáme vejce, žloutek a třeme se solamylem. Přidáme citron, cukr a víno, vše rozmícháme, necháme 3 min. povařit, našleháme a podáváme s jablky.

Žádné komentáře:

Okomentovat