8. září 2010

Vepřové žebra na chilli s tortillou

2500 g očištěný vepřový bok s kostí, konzerva uzených chilly papriček, 3 sušené chilly papričky, 4 čerstvé, hlavička česneku ( menší), 2 citrony, sůl, 10 tortil, 4 čerstvé chilly papričky, koriandr, čerstvá cibulka i s natí, 600 g nastrouhaného sýra Čedar ( můžeme nahradit jiným druhem), 500 g kysaná smetana
Vepřová žebra necháme v celku pouze nařežeme  do křížků. Vytvoříme směs z nasekaných chilly papriček (všechny  3 druhy), česneku, soli, citronové šťávy a kůry. Tuto směs důkladně vetřeme do masa a to necháme v chladu odležet do druhého dne. Pečeme v troubě nebo na grilu. Nasekáme čerstvé chilly, koriandr a cibulku i s natí. Tímto posypeme tortilu přidáme strouhaný sýr přiklopíme druhou tortilou a pečepeme v troubě nebo na pánvi nasucho. Žebra nakrájíme na kusy a přikusujeme plněnou tortilu kterou máčíme v kysané smetaně.

Žádné komentáře:

Okomentovat