8. září 2010

Kynuté knedlíky jako lusk

4 šálky hrubé mouky, 2-3 šálky mléka, 20 g droždí, sůl, vejce, 80 g krájené housky
Z droždí, 3-4 lžic vlažného mléka a 4-5 lžic mouky připravíme  kvásek a necháme ho na teplém místě vykynout. Mouku dáma do mísy, uděláme důlek, do něj vlijeme kvásek, vejce, osolíme a podle potřeby přidáme vlažné mléko a přidáme housku, umícháme tužší těsto, posypeme moukou a na teplém místě necháme vykynout. Vytvoříme 2-3 šišky a dáme vařit do vařící osolené vody na 20-25 minut. Během vaření otáčíme, aby se stejnoměrně provařily. Uvařené knedlíky nakrálíme nití na plátky.

Žádné komentáře:

Okomentovat