8. září 2010

Oškvarkové knedlíky

350 g škvarků /bůček,slanina/, lžíce másla, 6 rohlíků /housky, veka/,200 g hrubé mouky, 4 dcl mléka, 2 vejce, sůl, pepř, muškát.květ, petrželka
V pekáčku na másle osmažíme cibuli,petrželku a přidáme škvarky. Rohlíky nakrájíme na kostičky a vhodíme ke škvarkům.Pekáček odstavíme přidáme mléko+vejce, sůl, pepř, muškát.květ. Vše promíchat a rohlíky nechat nasát.Nakonec přidáme mouku. Knedlíky tvarujeme mokrýma rukama,velké jako tenisák. Vařit 20 min.nejlépe v páře. Po uvaření okamžitě nakrojit. Příloha : kysané zelí a osmažená cibulka.

Žádné komentáře:

Okomentovat