8. září 2010

Pikantní kuřecí roláda s pečenými bramborami

velká kuřecích prsa (asi 600 g) "motýlky" tj. 2 prsa neoddělená, kremžská hořčice, kečup, pepř, sůl, drcený kmín, 10 koleček debrecínky nebo libové anglické slaniny, 100 g kysaného zelí, 50 g eidamu,10 středních brambor, větší cibule, wurzl (vegeta), sladká nebo pálivá mletá paprika, pepř, 1 PL oleje nebo sádla

Kuřecí prsa povrchu nakrojíme, aby se jejich plocha zvětšila do délky. Dáváme pozor, aby jsme neprořízli skrz.Posolíme z obou stran, položíme na prkénko hladkou stranou dolů. Popepříme, pomažeme hořčicí a kečupem. Poklademe debrecínkou(slaninou). Na to rozprostřeme pokrájené zelí a okořeníme kmínem. Podélně položíme na hranoly nakrájený tvrdý sýr. Zarolujeme po delší straně a pevně zavážeme nití. Položíme na pekáč. Nejlépe keramický. Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtiny až šestiny. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Sádlo rozehřejeme. V misce promícháme brambory s cibulí, sádlem (olejem), pepřem, wurzlem a paprikou. Brambory dáme vedle syrové rolády, můžeme i v několika vrstvách. Podlijeme trochu vodou. Pečeme asi 60 minut při 220 stupňích, prvních 30 minut přikryté. Podle potřeby malinko podlijeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat