6. září 2010

Srnčí maso

500 g srnčí kýty v celku, 4 pol. lžíce medu, 2 lžíce mletých vlašských ořechů, 4 lžíce koňaku, cibule, čerstvý jalovec, sůl, pepř, olej, škrobová moučka, balení zmražených bramborových pusinek,
přílohový salát : Rajče v salátu - 4 rajčata, lollo rosso, lollo biondo, ledový salát, balsamico ocet, olivový olej

Srnčí kýtu očistíme, osolíme a opepříme, na pekáči rozpálíme olej, do kterého vhodíme několik bobulek jalovce. Poté na něm zprudka opečeme ze všech stran kýtu. Přidáme na osminky nakrájenou cibuli, část vlašských ořechů a část koňaku. Dáme péct do vyhřáté trouby na 160 C  po dobu 40 minut. Po upečení maso vyndáme a do  výpeku přidáme zbylé ořechy a med. Dochutíme solí, pepřem a zahustíme škrobovou moučkou. Vložíme maso zpět, přelijeme koňakem a zapálíme. Maso krájíme na plátky, přeléváme omáčkou a podáváme s bramborovými pusinkami. Salát : Rajčata nakrájíme na menší kostky a smícháme se všemi druhy natrhaných salátů a zastříkneme zredukovaným balsamicovým octem a olivovým oleje.

Žádné komentáře:

Okomentovat