6. září 2010

Játra po milánský

4 ks plátky vepřových nebo telecích jater, vejce, 4 lžíce mouky, strouhanka na obalení, velká cibule, lžíčka drobně pokrájené šalvěje, lžička tymiánu, pomeranč, 1 dl vývaru z kostky (bujon), olej na smažení, sůl,  pepř
Játra poprášíme moukou,obalíme ve vejci rozšlehaném se šalvějí a tymiánem a ve strouhance.Na pánvi rozehřejeme olej a na něm po obou stranách játra osmahneme z obou stran.Potom osolíme a opepříme. V pánvi potom necháme asi 2 lžice oleje a osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli,až zesklovatí. Dále přilejeme pomerančovou šťávu,uvedeme vývar do varu a zalijeme játra touto omáčkou. Přílohou jsou brambory a nebo rýže.

Žádné komentáře:

Okomentovat