8. září 2010

Grilovaná kuřecí roláda

kuře chlazené, anglická slanina nebo uzený špek 10 - 15 dkg, Dijonská nebo jiná hořčice dle chuti, 2 - 3 vejce, párek nebo klobáska, další suroviny podle právě vyráběné nádivky

Kuře vykostíme - pokud to neumíme, lze koupit i kuře již vykostěné. Vzniklou placku pomažeme hořčicí, vyložíme plátky anglické slaniny nebo špeku, položíme na ni vaječnou omeletu, do středu párek či klobásu a zavineme. Roládu (obvykle okolo 30 cm dlouhou)  povážeme potravinářským motouzem (je silnější než obyčejný provázek a hlavně jde po upečení snadno odstranit). Napíchneme na špíz, zafixujeme z obou stran dvojzubci a pečeme za neustálého otáčení motorkem. Ideální umístění je u dostatečně velkého grilu v nejvyšší poloze, zatímco na roštu dole se průběžně pečou jiné dobroty. Během pečení kořeníme grilovacím kořením, poléváme pivem atd. podle chuti až do ztmavnutí typického pro upečené maso. Hotovou roládu krájíme čerstvě nabroušeným nožem, aby se nám plátky nerozpadaly.
nádivky: zde je nekonečná řada variací na téma nádivka, např.: klasická nádivka do kuřete, houbová nádivka, vaječná se zeleninou , podle chuti a fantazie.

Žádné komentáře:

Okomentovat