6. září 2010

Telecí řízky s kompotem

4 telecí řízky (po 200 g), plechovka meruňkového kompotu (425 g), 2 polévkové lžíce másla nebo rostlinného tuku, sůl, bílý pepř, 1/8 l bílého vína, 250 g spirálovitých (nebo jiných) těstovin, 1-2 PL solamylu, 2 PL nakládaného zeleného pepře, petrželka na ozdobení

Maso opláchneme a osušíme. Na sítu necháme okapat meruňky, jejich šťávu si zachytíme a použijeme později na omáčku. Meruňky nakrájíme na kousky a dáme stranou. Na pánvi rozehřejeme tuk a maso na něm po obou stranách dobře opečeme, potom osolíme a opepříme. Do výpeku přilijeme víno a 1/8 l meruňkové šťávy a pod poklicí dusíme přibližně 20 minut. Těstoviny nasypeme do většího množství vroucí osolené vody a podle návodu vaříme. Hotové maso vyjmeme z pánve a udržujeme teplé. V trošce vody rozmícháme solamyl a omáčku jím zahustíme. Osolíme a opepříme. Přidáme meruňky a zelený pepř. Mezitím slijeme těstoviny a necháme je odkapat. Maso s ovocem a těstoviny podáváme ozdobené petrželkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat