20. srpna 2010

Závitky ze pstruha

4 ks pstruha duhového (okolo 30 cm), krabí tyčky, velká cibule, koření na ryby, citrón, šlehačka, lžička oleje, 2 lžice másla, bylinky
Ze středně velkých pstruhů si uděláme ostrým filetovacím nožem 2 filety bez kostí (po obou stranách - zůstane nám pouze hlava s čistou kostrou). Všechny filety pokapeme citrónovou nebo limetovou šťávou, posypeme bylinkami, zakápneme olejem a necháme cca dvě hodiny marinovat. Na každý jeden filet položíme krabí tyčinku a obložíme ji na dlouho nakrájenou cibulí. Celé to zabalíme jako "španěláka". Hotové závitky naskládáme vedle sebe do remosky a poklademe připraveným máslem. Pečeme pozvolna cca 40minut. Pak po vytvoření výpeku z ryb zaléváme šlehačkou a ještě cca 5 minut necháme péct. Rozpečená cibule, bylinky, výpek a šlehačka vytvoří fantastické šlehačkové pohlazení. Podáváme s domácím, čerstvě upečeným kmínovým chlebem.

Žádné komentáře:

Okomentovat