21. srpna 2010

Čínské nudle po asijský

350 g čínských nudlí, sůl, 2 pórky, 300 g mrkve, 2 červené papriky, 3 lžíce sezamového oleje, 2 lžíce sójové omáčky, pepř, na špičku nože sambal oeleku, 2 lžíce kešú oříšků, petrželka
Nudle uvaříme v osolené vodě dle návodu. Mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka, stejně i pórek, papriky na kostičky.V pánvi rozehřejeme olej a za častého míchání na něm opečeme pórek a mrkev. Přilijeme sójovou omáčku a dusíme na mírném ohni asi 10 minut. Přidáme papriku, osolíme, opepříme a ochutíme sambal oelekem. Nudle scedíme, necháme okapat a vmícháme je do dušené zeleniny. Zdobíme oříšky a petrželkou. 

Žádné komentáře:

Okomentovat