21. srpna 2010

Citrónové kuře

400 g kuřecího masa, 4 lžíce sezamového oleje, 2 lžíce kečupu, lžíce červeného dezertního vína, lžíce sójové omáčky, lžíce cukru, citrón, vejce, 50 g čínského zelí, 2 rajčata, lžička škrobu, lžička hladké mouky, ocet, sůl
Na silnější plátky nakrájené kuřecí maso mírně osolíme a opepříme. Smísíme se šťávou z půlky citrónu, 1 lžičkou vína, lžicí máčeného škrobu a lžičkou hladké mouky. Necháme 20 min. marinovat.Na rozpálený olej vložíme připravené maso, dobře promícháme, asi po 2-3 min. zastříkneme kečupem,sójovou omáčkou aochutíme cukrem a octem. Krátce opékáme, hned přendáme na teplý talíř a ozdobíme střídavě na plátky nakrájeným rajčetem, zbývajícím citrónem a jemnýmí nudličkami čínského zelí.

Žádné komentáře:

Okomentovat