21. srpna 2010

Čínské jarní závitky Chao Do

400 g vepřového masa, 2 cibule, 3 stroužky česneku, hrst černých čínských hub, hrst skleněných nudlí, 3 mrkve, vejce, lžička soli, 1,5 lžičky cukru, 0,5 lžičky pepře, lžička glutamanu sodného, rýžový papír - nejlépe 20 cm kolečka, sklenka piva, olej na fritování, lžíce vody, 1,5 lžičky cukru, 0,5 lžičky feferonkové pasty, lžička sojové omáčky (sepiová nebo rybí je lepší) hlávkový nebo ledový salát

Náplň : Houby namočit do vody 15 min. Nudle nastříhat (2-3 cm) a namočit do vody 15 min. Mrkve nastrouhat na hrubo a přidat do namletého masa, přimíchat nudle. Z hub vyřezat tuhé středy, nakrájet na jemno a přimíchat do masa.Vmíchat vejce a všechno koření.
Závitky : Pivem v talíři protáhnout 1 rýžový papír, položit na mokrou utěrku. 0,5 - 1 lžíci náplně umístit do 1. 1/4 papíru a vytvarovat do podlouhlé šišky. Překrýt kratším koncem papíru a stejně tak z leva a z prava. Vznilý zámotek zarolovat až na konec vzniklého proužku  - závitky jsou ca 2 x 9 cm velké. Frituje se do zlatava v rozpáleném oleji.
Nálev: 1 lžíce vody, 1,5 lžičky cukru, 0,5 lžičky feferonkové pasty a 1 lžička sojové omáčky (sepiová nebo rybí je lepší) se rozmíchají v malé servírovací misce.
Závitek se zaroluje do listu salátu a namáčí v misce s nálevem.

Žádné komentáře:

Okomentovat