18. srpna 2010

Zapečené krůtí maso

600 g krůtích prsou, 300 g čerstvých hub, 2 lžíce oleje, cibule, 3 nové brambory, 200 ml zakysané smetany, vejce, 5O g másla, sůl, kmín, pepř, pažitka, 100 g strouhaného sýra

Brambory omyjeme a uvaříme doměkka. Houby důkladně očistíme a nakrájíme na větší kousky. V kastrůlku rozpustíme máslo a zpěníme na něm nadrobno nasekanou cibuli. Přidáme nakrájené houby, kmín, sůl a dusíme dokud se úplně neodpaří všechna voda. Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Očištěné krůtí maso nakrájíme na větší kousky a zprudka opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme brambory, osolíme, opepříme a vše ještě krátce opečeme. Krůtí maso, brambory a houby zlehka promícháme a směsí naplníme vymazanou zapékací misku. Vložíme do vyhřáté trouby a přibližně 5 minut zapékáme. Mezitím si připravíme omáčku.  Zakysanou smetanu promícháme s vejcem a nadrobno nasekanou pažitkou a omáčkou přelijeme houbovou směs. Nakonec posypeme strouhaným sýrem a zapečeme při  180 °C dozlatova.

Žádné komentáře:

Okomentovat