18. srpna 2010

Zapečené houbové tajemství

uvařené těstoviny, sádlo, středně velká cibule, 300-400 g čerstvých hub, 100 g hlávkového zelí, sůl, drcený kmín, kostka od Vitany bazalka a česnek, 2 lžíce sojové omáčky, 50 g balkánského sýra, 100 g nivy, 1/2 l smetany
Na sádle zpěníme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme houby a kmín a cca 15 minut dusíme. Přidáme nakrájené hlávkové zeli, sojovou omáčku a osolíme. Dusíme dalších 10-15 min. Poté přidáme balkánský sýr, nivu a kostku Vitany. Hned jak se sýry rozpustí nalejeme směs do předem vymazané zapékací mísy a smícháme s těstovinami. Zalejeme smetanou. Dáme zapéct do trouby, až jsou těstoviny na povrchu dozlatova upečené.

Žádné komentáře:

Okomentovat