21. srpna 2010

Havajské kuře

2 kuřecí prsa,červená paprika, cibule, 4 žampiony, 0,5 hrnku ananasového kompotu, 0,25 hrnku šťávy z ananasového kompotu, lžíce solamylu, 1 lžíce sójové omáčky, 0,25 lžičky zázvoru, lžička kořenící směsi dle chuti, olej, pepř, sůl
Maso nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme. Zalijeme ho směsí ananasové šťávy, sójové omáčky a zázvoru a necháme 30 minut marinovat. Pak maso vyjmeme, necháme ho okapat, osmahneme na oleji a dáme stranou. Ve výpeku orestujeme nakrájenou cibuli, papriku a žampiony, přidáme kostky ananasu, vrátíme zpět maso a opékáme asi 2 minuty. Solamyl a kořenící směs rozpustíme v 0,5 hrnku studené vody, promícháme s marinádou a vlijeme do pánve. Ještě chvíli povaříme, aby směs zhoustla a podáváme. Doporučená příloha: rýže.

Žádné komentáře:

Okomentovat