18. srpna 2010

Zapečené kuřecí řízky

kuřecí řízky, sůl, česnekový pepř Kotányi , olej, anglická slanina, cibule, strouhaný sýr
Kuřecí řízky nakrájíme na tenké plátky, lehce naklepeme, mírně osolíme a okořeníme česnekovým pepřem. Pekáč vymažeme olejem a klademe polovinu surovin v pořadí - anglická slanina, kuřecí řízky, kolečka cibule, nastrouhaný sýr a opakujeme ještě jednou ve stejném pořadí. Končíme vrstvou sýra, kterou pokapeme olejem, rukama stlačíme, aby se vrstvy spojily. Necháme 30 minut odležet. Pečeme při teplotě 220 °C   nejprve 20 minut přikryté alobalem, pak 10-15 minut bez alobalu, aby vznikla zlatavá kůrčička. Podáváme s různě upravenými brambory a zeleninovým salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat